רשלנות רפואית
בישראל ישנם מספר לא מבוטל של משרדי עורכי דין המטפלים בתיקים של רשלנות רפואית. ע”מ לטפל בתיק כזה, יש צורך בשיתוף פעולה הדוק עם רופא מומחה בתחום בו נראה כי התרחשה הרשלנות. מסיבה זו לנו יש יתרון מאחר ומדובר בחברה בה המנהלים הם רופאים בעצמם. כאן נפרט את היתרון היחסי שלנו:
1. האם באמת התרחשה רשלנות רפואית?
לעיתים נראה לנו שפעולה או חוסר פעולה של רופא, אחות, מוסד רפואי וכד’ מהווה רשלנות רפואית, אולם לא תמיד כך הדבר. כדי לקבוע האם מדובר ברשלנות רפואית, על הרופא המומחה לערוך בדיקה של כל הנסיבות שסבבו את המקרה, לקרוא את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים ולהגיע למסקנה האם באמת ההתנהלות הנדונה מהווה רשלנות רפואית או לא. פעולה זו מתבצעת במשרדינו כבר בפגישה הראשונה, בעלות של ביקור פרטי. כך, לפני שפונים למשרד עורכי דין וחותמים על מסמכים שונים, כבר לאחר פגישה אחת, ניתן לדעת האם כדאי להמשיך בתביעה או לא ( במקרים חריגים יהיה צורך במספר ימים ע”מ להחליט בעניין).
2. האם בכל התחומים ניתן להחליט האם התרחשה רשלנות?
ע”מ לסבר את האוזן, נסביר כיצד מתחלקת “העוגה” של תביעות נזקי הגוף. מאחר ורוב שטח הגוף שייך למערכת התנועה והשלד, הרי ש 70% מהפציעות הן בתחום האורטופדיה. שאר האחוזים מתחלקים בין כירורגיה כללית, נוירוכירורגיה, א.א.ג, עיניים, פה ולסת, שיניים, וכו”. למרות האמור, קיימים תחומים נוספים בהם מתנהלות מספר יחסי לא קטן של תביעות, והכוונה למיילדות הריון ולידה, כירורגיה פלסטית ואסטטית.
האם ניתן להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין אותה רשלנות רפואית ובין הנזקים הנטענים? במקרים רבים נראה כי הקשר בין מעשה הרשלנות הרפואית ובין נזקי הגוף שנתגלו אחריו, הנו ברור וחד משמעי. לכן, ברוב המקרים נוכל אנו לקבוע ולעזור לכם להגיע למסקנה האם התרחשה רשלנות רפואית או לא. רק במקרים יוצאי דופן, נאלץ לפנות למומחים נוספים ע”מ לקבוע את הקשר הסיבתי שבין האירוע לבין הנכות שנותרה אם נותרה.
3. התיישנות
יש להגיש תביעת רשלנות רפואית תוך 7 שנים לאחר המועד שבו מתגבשת עילת התביעה, כלומר המועד בו התגלה לנפגע כי יש קשר בין הנזק ממנו הוא סובל והאירוע הרשלני. לאחר מכן התביעה “מתיישנת” ולא ניתן להגישה למעט מקרים חריגים.
4. עלויות
תיקי רשלנות רפואית הם התיקים היקרים ביותר בניהולם בתביעות נזקי גוף, וזאת עקב הסכומים הלא מבוטלים של חוות הדעת הנדרשת ( לעיתים יש צורך במספר חוות דעת כאשר ישנם מספר תחומים כגון אורטופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה וכו” ). בנוסף, עלות איסוף החומר הרפואי הרלוונטי, וכמובן אגרת בית המשפט. לא לשכוח, רוב משרדי ערוכי הדין יבקשו מכם סכום מסוים על פתיחת התיק. כדי לא להיכנס להוצאות מיותרות, כדאי לכם להתחיל את הבירור אצלנו. לאחר שנקבע האם קיים קשר סיבתי והאם נותרה נכות צמיתה, רק אז נמליץ לכם לצאת לדרך.